Iată că eforturile asociației noastre și scopul acesteia încep să aibă răsunet, numărul mare de evenimente pe care le-am organizat, seriozitatea și pasiunea de care am dat dovadă a transmis reprezentanților celei mai SMART comune din România dorința de a fi parteneri în cadrul evenimentului sprijinit de Primăria Ciugud “ECO CAMP POLITICI PUBLICE PENTRU COMUNITĂȚI SUSTENABILE ENERGETIC” în perioada 28-30 septembrie 2023.  Evenimentul subliniază importanța politicilor energetice sustenabile. În cadrul acestuia, s-au prezentat soluții inteligente de eficiență energetică, studii de caz din diferite localități și inovații în domeniul energiei, participanții fiind primari și reprezentanți ai comunităților din țară și din Norvegia, proiectul fiind derulat printr-un Grant Norvegian.

Dan Dumitru, președintele THOR, ne-a reprezentat cu succes reușind să ducă mai departe și totodată mai aproape de autorități misiunea noastră de promovare a transportului ecologic și sustenabil. Alături de noi au fost și colegii de la www.electromobilitate.com.

Vă prezentăm mai jos gândurile cu care acesta a revenit de la eveniment:

Ziua 1 a fost dedicată vizitelor în Ciugud la școala Smart, Primărie și Grădiniță unde s-au prezentat soluțiile integrate pentru furnizare de curent electric și eficientizare consum, Panouri-Stocare-Monitorizare-Consum. Oaspeții din Norvegia au fost bucuroși să vadă că la Ciugud lucrurile stau la fel ca în Norvegia din punct de vedere al sistemelor integrate de consum, dar și din punct de vedere al administrației și condițiilor din unitățile de învățământ. Primarii prezenți din alte localități au avut în față dovada că se poate și la ei și nu e SF să realizezi o “țară ca afară”. Ziua s-a încheiat cu o cină de lucru unde am diseminat informații despre sustenabilitate și EV și am fost surprins să văd cât de puține lucruri știau oficialii despre domeniul Electromobilității și am reușit personal din discuții să sparg niște mituri care din păcate sunt injectate toxic de mass media.

Ziua a 2-a a fost ziua în care au fost făcute prezentări despre proiecte trecute sau viitoare pentru sustenabilitate și s-a discutat pe fiecare soluție în parte cu întrebări și răspunsuri de ambele părți. Au fost prezenți pe lângă cei din ziua precedentă și Președintele si Vicepreședinții CJ ALBA, Prefectul, media și primari de la Alba Iulia până la Galați care au aflat foarte multe informații despre energia verde și sustenabilitate.

Eu am fost ultimul care a avut o prezentare, a durat 15 minute, dar am reușit să duc informația că electromobilitatea este aici, nu în viitor, suntem pe un trend ascendent ca și înmatriculări similar ca procent cu restul lumii și este timpul să acționăm ca atare prin crearea de infrastructură și încurajarea oamenilor prin puterea exemplului să treacă la “verde”. Cu ocazia asta pot spune că am convins câțiva primari să dea comandă de o Tesla 😉 și am primit o invitație de la primarul Comunei SADU, prima comună electrificată din România, pentru un eveniment pe 2024 și bineînțeles de la primarul din CIUGUD pentru o a 3 -a ediție a evenimentelor THOR în CIUGUD. Ziua a continuat într-o comună de lângă Alba-Iulia unde printr-un proiect a fost realizată alimentarea unei întregi comunități defavorizate cu energie Verde. După 30 ani de beznă oamenii aveau lacrimi în ochi să vadă pentru prima oară becul aprins în casele lor modeste. Am mers apoi în Alba Iulia pentru a vizita un Cămin pentru bătrâni în curs de renovare care va fi complet independent energetic, de la lumină, apă caldă, căldură și AC, totul va fi produs prin energie fotovoltaică. Seara s-a încheiat cu o altă cină de lucru unde am dat câteva interviuri pentru presă pe teme de ECO MOBILITATE, interviuri ce sper să le vedem în curând pe media locală din ALBA și nu numai.

A fost un weekend extrem de productiv, am făcut cunoștință cu o mulțime de oameni, am transmis cererile și ideile noastre și am primit feedback pozitiv și invitații de  colaborare și evenimente, iar organizatorii m-au invitat să particip la Conferința finală din Noiembrie de la București a ECO CAMP care va încheia întreg proiectul, lucru care m-a onorat și bineînțeles că am acceptat, iar THOR va fi prezent pentru a fi parte din schimbare.

               Iată că încă o dată se demonstrează că implicarea este cea care face diferența și drept urmare vă încurajăm pe toți să vă implicați în acțiunile pozitive în care credeți punând astfel umărul la o societate mai curată, mai sănătoasă și de ce nu mai happy! Noi mergem mai departe în misiunea noastră, mai ales acum când comunitatea noastră a depășit 2500 de membri, 230 din aceștia manifestându-și apartenența prin adeziune, iar THOR SPIRIT se revarsă în toate zonele țării și peste hotare.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *